KVM Hosting outage
Incident Report for oneCentral
Resolved
Alle virtuele systemen zijn in de loop van middag weer online gekomen. We sluiten hierbij de verstoringen.
We gaan de komende tijd met onze leveranciers in gesprek om de duur van mogelijke toekomstige verstoringen te verkorten.

Mocht u naar aanleiding van deze verstoring nog vragen hebben of verzoekt u een RFO voor deze verstoring, kunt u dit kenbaar maken via support@onecentral.nl.

Onze welgemeende excuses voor de hinder en onbereikbaarheid die u heeft kunnen ervaren.
Posted Nov 22, 2019 - 17:15 CET
Monitoring
De eerste virtual worden momenteel weer opgestart. We zullen met de betreffende klanten contact opnemen wanneer de virtuals opgestart zijn.
Posted Nov 22, 2019 - 14:10 CET
Update
We hebben zojuist de storage pools weer kunnen importeren. We zijn nu de data integriteit aan het controleren. We nemen de klant afzonderlijk contact op wanneer de virtuals opgestart kunnen worden.
Posted Nov 22, 2019 - 13:17 CET
Update
We nog steeds in afwachting van de voortgang bij onze storage leverancier. We krijgen momenteel niet de support die we zouden moeten krijgen.

Wanneer we meer informatie hebben over de voortgang van het issue, laten wij dit zo snel mogelijk weten.
Posted Nov 22, 2019 - 12:36 CET
Update
Sinds vanmorgen zijn wij in contact met de storage leverancier die met ons het issue moet gaan oplossen. Wanneer we meer nieuws hebben m.b.t. verwachte oplostijd zullen wij dit via dit kanaal melden.
Posted Nov 22, 2019 - 09:27 CET
Update
We zijn helaas niet in staat geweest om voor nu het issue op te lossen. We zijn hierin afhankelijk van een leverancier. De klanten die gebruik maken van het KVM cluster zijn apart geïnformeerd.
Ook een gedeelte van onze eigen webservices zoals my.oneCentral.net is offline.

We verwachten morgenochtend vanaf 8.00u het issue op te kunnen gaan lossen.
Posted Nov 22, 2019 - 03:22 CET
Identified
De KVM omgeving kan helaas niet direct worden opgestart vanwege issue met de storage. Deze zullen eerst hersteld moeten worden. Een engineer van ons is onderweg naar het datacenter gestuurd om een visuele inspectie te doen.
Posted Nov 21, 2019 - 23:15 CET
Investigating
Vanavond om 22:05 hebben wij een power issue gehad in ons datacenter AM7 van 1 van onze kasten. Beide powerfeeds zijn onderbroken geweest. Hierdoor is de KVM hosting en Dedicated hosting omgeving uitgevallen.

Momenteel zijn we druk bezig om de omgevingen te herstellen. We houden u op de hoogte van de voortgang via dit kanaal.
Posted Nov 21, 2019 - 22:47 CET
This incident affected: Hosting Services (KVM Hosts, Dedicated Hosting).