PPP concentrator down
Incident Report for oneCentral
Resolved
Uit de logfiles van kunnen we opmaken dat de uitval zeer waarschijnlijk is veroorzaakt door een softwarefout in de PPP concentrator.
De softwarefout is getriggerd door het actief worden van een specifiek Radius configuratie-item van een klantverbinding. Door uitval van de PPP services op het device verbraken alle verbindingen en zijn wij tot een reboot van het hele device overgegaan.
De uiteindelijke reboot van het device duurde langer dan verwacht en inmiddels waren we al op weg naar het datacenter om alle interconnects op een ander device aan te sluiten.

We hebben voor de softwarefout een support case geopend bij onze leverancier om samen te kijken naar een oplossing zodat ditzelfde issue zich niet meer kan voordoen. Tot die tijd zullen we het betreffende configuratie-item niet meer gebruiken.

Wij betreuren de eventuele downtime en de overlast die u heeft ervaren. Mocht u een RFO met uitgebreidere details willen ontvangen dan kunt u hiervoor bij support@onecentral.nl een verzoek indienen.
Posted Jan 14, 2020 - 15:00 CET
Monitoring
De PPP concentrator is weer bereikbaar gemaakt. Direct daarna zijn alle verbindingen voor klant locaties weer bereikbaar geworden. We monitoren de situatie nauwlettend en zullen een onderzoek starten waardoor de verstoring is veroorzaakt.
Posted Jan 14, 2020 - 13:49 CET
Identified
De PPP concentrator is vanaf afstand niet meer te benaderen. Voor inspectie en oplossing hebben wij een engineer naar het datacenter gestuurd. ETA is 14:00
Posted Jan 14, 2020 - 13:35 CET
Investigating
We are currently investigating an issue with the PPP concentrator. Due to this issue customers with a PPP connection (xDSL, FttH, WEAS and WOK) are experiencing problems.
Posted Jan 14, 2020 - 13:19 CET
This incident affected: Interconnects (Customer Fiber Network, Customer DSL Network).