Spraakkwaliteit vanaf VodafoneZiggo netwerk
Incident Report for oneCentral
Resolved
Afgelopen week hebben wij meerdere meldingen ontvangen van klanten die een verminderde spraakkwaliteit van zowel inkomende als uitgaande gesprekken bemerkten. Uiteindelijk hebben wij aan de hand van meerdere specifieke meldingen kunnen onderzoeken waar de oorzaak ligt. Vandaag bleek dat het om gesprekken gaat vanuit en naar het Vodafone/Ziggo netwerk.

Vodafone/Ziggo heeft ons zojuist een bevestiging gestuurd dat het probleem zich gedurende piekmomenten kon voordoen wegens enorme drukte op het netwerk bij hun en de upstream partners. Vanmorgen om 11.00u zijn hier door Vodafone/Ziggo en hun partners de laatste capaciteitsuitbreidingen gedaan, waarna het issue zich niet meer voor kan doen.

De reden dat wij dit issue pas nu kenbaar maken is omdat het tot vandaag onduidelijk was waar het probleem zich zou kunnen bevinden. Veel mensen werken vanaf huis waardoor het niet duidelijk was of de internetverbinding van mensen thuis of kantoor de bottleneck zou kunnen zijn, daar nu veel via VPN en/of softclients wordt gebeld.
Ook is en was de capaciteit naar onze upstream providers en de load op onze audiogateways ruim voldoende om het huidige extra verkeer te verwerken.

Namens ons hele thuiswerkende team wil ik u bedanken voor uw begrip. Blijf veilig!
Posted Mar 25, 2020 - 11:00 CET