Verstoring 3-cijferige bestemmingen niet bereikbaar bij uitgaande mobiele T-Mobile gesprekken.
Incident Report for oneCentral
Resolved
Met het terugdraaien van de changes is het probleem verholpen. Incident zal hiermee gesloten worden.
Posted Nov 05, 2019 - 12:47 CET
Monitoring
De change die is uitgevoerd t.b.v. het 113 nummer is terug gedraaid hierdoor is het weer mogelijk om onze VaMo oplossing te gebruiken. We wachten nog op een officieel afmelding en monitoren tot die tijd de situatie.
Posted Nov 04, 2019 - 16:12 CET
Investigating
Sinds vrijdag 1 november hebben wij gedetecteerd dat het bellen naar 3-cijferige bestemmingen met de oneCentral Air simkaarten niet mogelijk is. Dit is te herleiden naar T-Mobile aanpassingen op verzoek van de Nederlandse overheid t.b.v. het 113 alarmnummer. Op dit moment is alleen het algemeen alarmnummer 112 bereikbaar via het T-Mobile netwerk, alle andere 3-cijferige bestemmingen worden afgewezen door T-Mobile.

Dit heeft ook invloed op het intern bellen van het interne 3-cijferige klantnummerplan indien er gebruik gemaakt wordt van onze VaMo oplossing.

Helaas hebben wij zelf geen invloed in de oplossing van het probleem, hierin zijn wij volledig afhankelijk van T-Mobile. Bij onze interconnect partij hebben wij het issue geëscaleerd om zo snel mogelijk meer informatie te verschaffen en het issue op te lossen.
Posted Nov 04, 2019 - 14:27 CET
This incident affected: Interconnects (Customer Mobile Network).